Wij respecteren uw privacy. Op onze website maken wij gebruik van cookies voor socialmedia en optimaal gebruik van deze website. Als u onze website bekijkt, dan gaat u akkoord met het gebruik van cookies. OK Lees meer

Retail, office, wellness
Interior designers
 • Interieur project inrichting voor zorginstellingen. Natuur simulatie is gezond.

  Zorg & natuur

  Wolkenplafond met daglicht

 • Systeemplafond met uitzicht op natuur. Verlichte plafond foto's met daglicht-effect. Designplafond met LED panelen voor healing environment interieur.

  Innovatief en ontspannend

  Kinderpoli

 • Radiotherapie ruimte met verlichte foto's van wolken en bomen aan het plafond. Een aangename afleiding voor patiënten.

  Healing environment

  Natuurlijke sfeer & herstel

 • Woon-zorginstelling met natuurfoto's aan de muur en verlichte wolkenfoto's aan het plafond.

  Natuurbeleving met daglicht

  Welbevinden en kwaliteit van leven

 • Woon-zorginstelling met natuurfoto's aan de muur en verlichte wolkenfoto's aan het plafond.

  Natuurbeleving met daglicht

  Welbevinden en kwaliteit van leven

 • Systeemplafond met uitzicht op natuur. Het plafond van een zorginstelling inrichten met foto's van wolken, bomen, blauwe lucht en verlichting met daglicht simulatie.

  Patiënt gericht interieur

  Uitzicht op natuur

Zorg & dental

Efficiënte zorgkwaliteit

 • Stijlvolle ambiance met daglicht en natuur
 • Healing environment interieur
 • Positieve beleving van zorginstelling
 • Patiënten doorloop stimuleren

Zorg & dental

 • Stijlvolle uitstraling die ontspant
 • Healing environment interieur
 • Positieve beleving van zorgaanbod
 • Patiëntendoorloop stimuleren

Zorgprofessionals over innovatief plafond met foto's van natuur, verlichting, geluid en geurbeleving. Achtergrond Achtergrond Achtergrond
Sfeervolle zorg

Wachtkamer onderzoek

Het interieur met verlicht wolkenplafond en geluid is van invloed op het welbevinden van patiënt en personeel. In dit onderzoek wat in samenwerking met Agnes van de Berg (Natuurvoor mensen) is uitgevoerd lees je wat het effect is op wachtende patiënten.

 • Download het wachtkamer onderzoek

Cover wachtkamer onderzoek fotoplafond met verlichte wolken en natuur. Ebook: wachtkamer onderzoek naar verlicht wolkenplafond met natuurgeluiden.
no

Zorginnovatie: Gezond plafond

Het interieur en de bouw van een zorginstelling is van invloed op het welbevinden van patiënt en personeel. Een plafond met uitzicht op de buitenlucht en daglichtsimulatie is zowel sfeervol als efficiënt.
Een patiënt op zijn gemak in een 'helende omgeving' zal een behandeling en het verblijf meer ontspannen ondergaan. Dit stimuleert de doorloop van patiënten. Ook zorgpersoneel heeft baat bij een prettige werkomgeving.

Foto plafond met uitzicht op natuur en daglicht-effect 'Gezond plafond' met uitzicht op natuur ontspant patiënten.
no

Gemeten effect natuurbeleving

Patiënten in een ziekenhuis hebben na een operatie minder sterke pijnstillers nodig en mogen een dag eerder naar huis wanneer ze herstellen in een kamer met uitzicht op bomen (...) (Ulrich, 1984). Natuurbeleving (ook simulatie) heeft een positieve invloed op emoties, zelfbeheersing, concentratie, omgang met pijn, fysiologisch functioneren, bioritme en het vergroot het gevoel van welbevinden (A. van den Berg).
Lees meer over >>

Natuur als ontspanningsruimte met aantrekkelijke uitzichten. Kijken naar natuur heeft positieve invloed op patiënten.
no

Beleving van zorgkwaliteit

Plafonds met foto's van wolken, bomen, daglicht simulatie, omgevingsgeluiden en natuurgeuren vergroten de beleving van zorgkwaliteit. Het verblijf of bezoek aan een zorginstelling krijgt een aangename associatie die ook stress herstelt.
Op plekken waar weinig of geen natuurlijk daglicht is (in bestralingsruimten van kankerpatiënten of de gang b.v.) geeft de verlichting achter de wolkenfoto's in het plafond het gevoel van echt daglicht.

Patiënt bij de tandarst kijkt naar wolkenplafond. Doorloop van patiënten vergroten met aangename ambiance.
no

Het verschil: kaal plafond of uitzicht op natuur

Een duidelijk verschil in sfeer en beleving van een gang in een woon-zorginstelling. Bewoners kunnen niet naar buiten, maar hebben met dit wolkenplafond met bloesems, bomen en daglicht toch het realistische gevoel in contact te zijn met buiten.
Er ontstaat een ontspannend en rustgevende sfeer. Alleen het kijken naar de natuur (vanuit het raam of naar een afbeelding) heeft meetbare positieve effecten.

Verschil inrichting: Kaal plafond of uitzicht op wolken, bomen en daglicht. Verschil van interieur: Kale gang of wolkenplafond met verlichting.
no

Specifieke fotodesigns

Voor iedere zorgomgeving kijken we naar een passend design voor b.v. ontspanning of een vermakelijke afleiding.
Het wolkenfoto design 'Ballon naar de maan' is bijvoorbeeld geschikt voor een langdurige afleiding bij de tandarts, kinderafdeling, ontspanningsruimte of snoezelkamer.

image description Wolkenfoto design met veel kleurrijke details
no

Het leidt af van de behandeling,
waardoor deze sneller voorbij lijkt te gaan.
Patiëntenonderzoek Plafondverbeelding©
 • Innovatieve inrichting met wolkenplafond bij de tandarts Plafond met wolken bij de tandarts
 • Foto plafond met uitzicht op natuur Behandelruimte met wolkenplafond
 • Wolkenfoto vanuit het perspectief van de patiënt werkt helend. Patiënten perspectief: het plafond
 • Innovatieve inrichting met natuurfoto's en verlichting met daglicht simulatie voor personeel maakt stimulerende werkplek en gaat verzuim tegen. Stimulerende werkplek

Een vriendelijke uitstraling
in een klinische omgeving.
Patiëntenonderzoek Plafondverbeelding© Wolken fotoplafond: 'Tree Bird Sky' Uitzicht op natuur is gezond Wolkenfoto design voor 'Wolkenplafond' met verlichting.

Fotoplafond met uitzicht op natuur afbeelding en verlichting met daglicht simulatie. Helend interieur met Wolkenplafond met verlichting en uitzicht op natuur in het systeemplafond. Inrichting van zorginnovaties met beeld, licht, geluid en geur.

Reacties patiënten en personeel

Op de afdeling komt geen buitenlicht naar binnen. Door de foto’s lijkt het nu alsof je naar buiten kijkt, zegt A. Bruins van de verkoeverkamer. Wij zijn heel enthousiast en de reacties van patiënten zijn ook erg positief. Ze vinden de verlichtte foto’s in het plafond rustgevend door de wolken, bomen, klaprozen en vogels.

Lees meer over gemeten psychologisch effect van groen interieur >


no

Het geeft een gevoel van veiligheid.